jueves, 11 de noviembre de 2010

ELS SISTEMES OPERATIUS

QUÈ ÉS UN SISTEMA OPERATIU-és el conjunt dels diferents programes que controlen el  funcionament d'un ordinador.
FUNCIONS- Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
TIPUS- Gairebé tots els equips com ordinadors portàtils, ordinadors d'escriptori, superordinadors i consoles de videojocs utilitzar un sistema operatiu d'algun tipus. Si teniu instal lat Windows Vista o Windows XP en el seu sistema, llavors estic molt segur de la majoria de vostès no tenen idea sobre els sistemes operatius. Aquesta no és culpa seva perquè els sistemes operatius Microsoft Windows cobreix gairebé el 90% del mercat PC. Sistema operatiu ( OS) és una interfície entre el maquinari i l'usuari i és responsable de la gestió i coordinació de les activitats i la distribució dels recursos de l'ordinador. A continuació es presenten els diferents tipus de sistemes operatius:

-Microsoft Windows:
Recentment, Microsoft ha llançat Windows 7, el seu últim sistema operatiu Windows. Microsoft Windows és una família de sistemes operatius propietaris, el que significa que no es pot modificar o distribuir-lo. Quan s'utilitza el sistema operatiu Windows té algunes limitacions al seu costat. Microsoft Windows té una gran quantitat de la quota de mercat d'escriptori a tot el món informàtic. També s'utilitza en els servidors, el suport d'aplicacions com ara servidors web i servidors de base de dades. En els darrers anys, Microsoft ha passat de màrqueting important, la investigació i el desenvolupament de diners per demostrar que Windows és capaç d'executar qualsevol aplicació empresarial. La versió més àmpliament utilitzada de la família de Microsoft Windows és Windows XP, llançat el 25 d'octubre de 2001.

-UNIX i sistemes operatius tipus UNIX:
UNIX és un sistema operatiu desenvolupat originalment el 1969 per un grup d'empleats d'AT & T en els Laboratoris Bell. Avui en dia el terme UNIX s'utilitza per descriure qualsevol sistema operatiu que s'ajusti a les normes UNIX, el que significa que el sistema operatiu central funciona igual que el sistema operatiu original de UNIX.

Sistemes de tipus Unix s'executen en una àmplia varietat d'arquitectures de màquines. S'utilitzen en gran mesura com servidors en els negocis, així com estacions de treball en entorns acadèmics i d'enginyeria. Cançons de variants de UNIX, com GNU Linux i BSD, són populars en aquest àmbit.

Sistema operatiu Linux:
Linux és principalment conegut pel seu ús en servidors, encara que es pot instal lar en una àmplia varietat d'equips informàtics, que van des de dispositius encastats, telèfons mòbils i fins i tot alguns rellotges fins superordinadors. distribucions de Linux, instal lat en els dos equips d'escriptori i portàtils, són cada vegada més comú en els últims anys. En resum, Linux s'ha convertit en un sistema operatiu que pot funcionar gairebé en qualsevol lloc per gairebé qualsevol persona.

Mac OS:
Mac OS és dels sistemes operatius basats en gràfics d'usuari interfície desenvolupat per Apple Inc per a la seva línia de sistemes d'ordinadors Macintosh. El sistema operatiu Mac va ser introduït per primera vegada el 1984 amb la Macintosh original, generalment es refereix com el programari del sistema. Les primeres versions de Mac OS són compatibles només amb sistemes Macintosh basats en Motorola però Mac OS X, ha substituït el "Clàssic" Mac OS i és compatible amb PowerPC i processadors Intel.

Online OS:
A més dels esmentats sistemes operatius Algunes de sistemes operatius en línia que són el navegador depèn del que vol dir que en tancar el navegador d'Internet sistemes operatius desapareix. Glide OS, OOS i WEBX són alguns exemples de sistemes operatius en línia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario